Το δεύτερο, αναμενόμενο αλλά απευκταίο, κύμα της πανδημίας μάς βρήκε απόλυτα προετοιμασμένους να στηρίξουμε τους μαθητές μας σε όλα τα  επίπεδα.

Δεδομένου ότι η ζωή στις γιορτινές μέρες που έρχονται δε μοιάζει σε τίποτα με ό,τι γνώριζαν, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν για όλους μια εξαιρετική ευκαιρία να οργανώσουμε μια συντονισμένη δράση, γιορτινή, παιχνιδιάρικη και δημιουργική. Άλλωστε, η δημιουργικότητα των παιδιών πάντα αποτελεί, όχι απλά υγιή διέξοδο σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, αλλά και πηγή έμπνευσης για όλους τους ενήλικες.

Ξεκινάμε λοιπόν, τη δράση «Χριστούγεννα με Αγάπη». Γιατί όπως είπε η συγγραφέας Έντνα Φέρμπερ, «Τα Χριστούγεννα δεν είναι μια εποχή. Είναι ένα συναίσθημα». Είναι το βαθύτερο νόημα της αγάπης που φέρνει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Μόνο αν νιώσουμε την αγάπη μέσα μας και στο περιβάλλον μας θα περάσουμε όμορφα τις γιορτές, ακόμα και με τους πρωτόγνωρους περιορισμούς που μας έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η άμιλλα και η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και η συλλογική συνείδηση είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, αλλά και βοηθούν να γιορτάσουμε όλοι μαζί μέρος από αυτά τα αλλιώτικα Χριστούγεννα, ανακαλύπτοντας ίσως και το βαθύτερο νόημα της θαλπωρής και της αίσθησης ανήκειν και συνανήκειν σε μια ομάδα, σε αυτή του Σχολείου μας.